tirsdag 31. januar 2017

Infografikk

I høst har vi jobbet med infografikk! Vi fikk i oppgave at vi skulle lage og animere en film om epoken vi fikk udelt innen dogmehistorie, vi fikk epoken " Den store tekniske revolusjon". I denne oppgaven jobbet jeg sammen med Malin og Erlend.


Gjort:

Det vi har gjort i denne oppgaven er å sette oss inn i mediehistorien og å planlegge hvordan vi kan lage en infografikkfilm som skal fremstille epoken vår på best mulig måte. Det vi startet med å gjøre var å finne den informasjonen vi trengte for å fylle opp filmen vår, deretter var vi nødt til å begynne å planlegge hvordan vi ønsket å fremstille dette. Vi endte opp med at vi ville fremstille epoken vår som en tidslinje som gikk inn på de viktigste hendelsene under denne epoken. Deretter begynte vi å finne fram bilder og tegne ned ideer på et storyboard. Raskt etter dette begynte vi å lage tidslinjen vår i illustrator og redigere dette sammen til en film med flytende overganger og voiceover som vi spilte inn før vi begynte å lage filmen.



Lært:

Det jeg har lært under arbeidet med denne oppgaven er at ting tar mye lengre tid enn det man som oftest antar og at ting må planlegges nøye for at det skal bli mest mulig flyt i arbeidet. Jeg har også lært at man ofte møter på uforutsette ting som at ting brått ikke blir som det skulle eller at ting slutter å fungere som det skal. Selv hadde vi problemer med at det plutselig kom opp error når vi skulle lagre filmen, og det tok lang tid å få rettet opp dette problemet og tiden har dermed blitt litt knapp.


Lurt:

Det jeg tenker er lurt å tenke på til neste gang er å få enda bedre flyt i arbeidet og at alle har noe å gjøre hele tiden og at det ikke blir til at noen er nødt til å bare sitte å se på imens noen andre på gruppa jobber. Jeg tenker også at det kan være lurt og sjekke enda nøyere hvilke bilder vi kan bruke hvis vi ønsker å legge ut filmen offentlig



Siden vi fikk en del problemer med filmen våres på slutten av oppgaven, og vi måtte bruke en del tid på å fiske dette føler vi at vi ikke fikk vist frem det beste vi kunne og vi føler at vi kunne fått til et bedre resultat. Noe vi skal ta med oss som en erfaring til neste prosjekt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar